[OIIFL] - Maxi Dot "gryzie się" z J519 - moduł 09

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mgalka
    Classic
    • 2010
    • 16

Wg mnie tak właśnie jest, bo załącza się to także przy zadziałaniu Start Stop.
  • kowaltom99
    Rider
    • 2009
    • 741
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Witam

Ostatnio wariuje mi elektronika - a dokładniej występuje niezgodność miedzy kodowaniem modułu 09 i kodowaniem poprzez MAXI DOT.
    Problem dotyczy CH i LH, który powstał zupełnie niedawno, jak grzebałem coś w kodowaniu modułu 09 (ale cofnąłem zmiany wróciłem do mojego pierwotnego kodowania)
    Pomimo, że w MAXI DOT CH i LH mam wyłączone - to jednak działają. Jak robię reset ustawień w MD na ustawienia fabryczne - przez 1-2 dni CH i LH są wyłączone, potem same się znowu aktywują.

Moje kodowanie modułu 09
    46180AB8E0210C90C0580081650081E4077933AE437D816050 6740A10000

Nie wiem co zmienić?

Komentarz

• kecaj
      RS
      • 2009
      • 1511
      • Superb II (3T4)

kowaltom99, jaki masz moduł (numer)?
      Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• obrus
        Elegance
        • 2011
        • 783
        • Octavia II (1Z3)
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Miałem podobnie, po założeniu maxidota, który zmieniał ustawienia, do czasu ponownego otwarcia auta.
        Odfajkowałem w bajcie 5 bit 7 - "ustawianie funkcji komfortowych w Maxidot nieaktywne" i od tego czasu zmiany wniesione maxi pozostały na stałe. Co prawda, gdy tylko wniosę jakąś symboliczną zmianę w ustawieniach CE, znowu mam z automatu włączone CH i LH (już mi się znudziły ), jednakże wyłączam je przez maxidot i po problemie.

Komentarz

• kowaltom99
          Rider
          • 2009
          • 741
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez obrus
          Miałem podobnie, po założeniu maxidota, który zmieniał ustawienia, do czasu ponownego otwarcia auta.
          Odfajkowałem w bajcie 5 bit 7 - "ustawianie funkcji komfortowych w Maxidot nieaktywne" i od tego czasu zmiany wniesione maxi pozostały na stałe. Co prawda, gdy tylko wniosę jakąś symboliczną zmianę w ustawieniach CE, znowu mam z automatu włączone CH i LH (już mi się znudziły ), jednakże wyłączam je przez maxidot i po problemie.
          Mój moduł to 086G
          Spróbuję i dam znać czy pomogło. Dzięki!

Komentarz

Pracuję...